Kursai "Bonsai nuo pradžių"

Post Reply
User avatar
Kėnis
Posts: 3361
Joined: 2012 Jun 07, 21:53

Kursai "Bonsai nuo pradžių"

Post by Kėnis »

Pastaruoju metu vėl tenka sulaukti nemažai klausimų apie bonsų priežiūrą, formavimą, substratus. Tačiau reikia pripažinti, kad šie klausimai padriki ir fragmentiški, kylantys kai pradedantis bonsų augintojas susiduria su viena problema. Išsprendus problemą, netrunka atsirasti antra, trečia. Vos spėji atsakyt į klausimą vienam, beveik tą patį klausimą užduoda kitas. Tad ar neverta pasimokyti nuosekliai, nuo pradžių, apžvelgiant teoriškai ir pasitreniruojant praktiškai visais bonsų auginimo ir formavimo klausimais.

Taigi, noriu pakviesti besidominčius ar nesenai susidomėjusius į pradinius kursus „Bonsai nuo pradžių“.

Kursų trukmė – 3 mėnesiai, nuo kitų metų sausio pradžios iki kovo pabaigos. Užsiėmimai arba vakarais kartą per savaitę, po 3-4 valandas, arba kas antrą savaitę savaitgalį, skiriant mokymams visą dieną. Tai nuspręsim kai susirinks grupė, kurios dydis – 3 (daugiausia 5) dalyviai.

Jokių prezentacijų, skaidrių ant sienos, konspektų ir panašių dalykų – viskas gyvai ir praktiškai. Teorija, po kurios iškart seka praktika.

Kursų turinys:

Istorija. Ją tik paliesime ir aplenksime. Nes, tiesą sakant, nelabai priklauso medžių augimas ir jų formavimas nuo to, žinome mes bonsų kultūros istoriją, ar ne. O besidomintiems, jei tik galėsiu, pasistengsiu atsakyti į visus klausimus šia tema kursų eigoje.

Bonsas – kas jis toks ir kaip jis atsiranda. Paprastas formalus klasikinis apibrėžimas „bonsas – medis ant padėklo“. Ar taip yra ištikrųjų? Kokie bonsai būna, kaip ir iš ko jie suformuojami? Kokios bonso dalys? Kas sudaro bonsų kompozicijas?

Kasdienė bonsų priežiūra. Tai, mano manymu svarbiausia dalis. Bonso formavimas – tai šventė tiek medžiui, tiek jo augintojui. O šventės, kaip žinia, nebūna labai dažnai. Visas kitas jūsų su medžiu bendravimo laikas turi būti skiriamas priežiūrai.

Persodinimas. Kaip formuojamas bonsai medelių šaknynas, kokie substratai, į ką atkreipti dėmesį renkantis vazoną? Teorijos daug, nemažai ir praktikos. Kiekvienam kursų dalyviui (kad nepasirodytų per maža) bus parinktas keletą metų nepersodintas jaunas medis, kurio šaknis teks išnarplioti, sutvarkyti ir pasodinti medį į tą patį vazoną, kuriame jis augo.

Antžeminės dalies formavimas. Būdai, įrankiai, priemonės. Čia bus ne tik pasakojamoji teorija, bet ir nemažai praktinio stebėjimo. Taip pat kaip ir persodinimas, ši dalis baigsis praktine užduotimi.

Ekstremalios situacijos. Medžiai, kaip ir visi augalai bei gyvūnai kartais pasijunta blogai. Fiziologinės bėdos, ligos, kenkėjai, gamtos stichijos padariniai. Kaip to išvengti, kaip su tuo kovoti.

Mano bonsų sodas. Sudarymo principai, eksponavimo ir darbinės erdvės. Kaip šį sodą susikurti taip, kad būtų patogu ir juo grožėtis, ir jame dirbti. O taip pat, kaip apsirūpinti viskuo, ko reikia bonsų kultūrai, neišleidžiant per daug lėšų (pigiau nereiškia prasčiau).

Yamadori paieškos – išvykos į gamtą ieškoti savojo medžio.

Per tris mėnesius tebus koks 12 vakarinių užsiėmimų (arba atitinkamai dvigubai mažiau visą dieną trunkančių), o programa gana intensyvi. Todėl registruotis kviečiu tik apsisprendusius rimtai mokytis ir tikrai susidomėjusius šia kultūra.

Kursai mokami, kaina vienam dalyviui 300 eur.

Registracija elektroniniu paštu Image, o jei kyla klausimų, turbūt atsakymus į juos greičiau galima gauti telefonu Image.
Post Reply