Medelių laikymo vieta

Kasdienė bonsų priežiūra: auginimo vieta, laistymas, tręšimas ir pan.
User avatar
Kaštonas
Posts: 1019
Joined: 2012 Sep 04, 19:24

Re: Medelių laikymo vieta

Post by Kaštonas »

Bet ar daug problemų gali sukelti nulakuoti ar impregnuoti paviršiai medeliams? Juk didžioji dalis jau molinių vazonų stovi ant kojelių, todėl šaknų sąlyčio su nulakuotu paviršiumi nebūna. Plastmasiniai tai liečiasi, bet nemanau, kad tai gali padaryti didelę žalą.

Be to, maniškiai "stalažai" jau impregnuoti.
User avatar
Kėnis
Posts: 3361
Joined: 2012 Jun 07, 21:53

Re: Medelių laikymo vieta

Post by Kėnis »

Lakas ir antiseptikas - skirtingi dalykai. Lakas apsaugo fiziškai padengdamas paviršių vandenyje netirpiu sluoksniu. Išdžiūvęs jis negaruoja. O antiseptikas įsigeria į paviršių, ir po kiek laiko jo ten koncentracija sumažėja. Taigi, kur ans dingsta? :) Bet jei geriau pagalvojus, tai net ir garuodamas jis greičiausiai sudarys labai nedidelę koncentraciją aplinkiniam ore. Dėl sąlyčio ir pakenkimo šaknim, kažkaip nepergyvenčiau. Man atrodo didesnis nuodų pavojus substrato mikroflorai ir sprogstantiem gležniem lapam.
User avatar
Kėnis
Posts: 3361
Joined: 2012 Jun 07, 21:53

Re: Medelių laikymo vieta

Post by Kėnis »

Kaip visada - atrodo paprasta kaip "viens, du, trys". Medžiai sustatomi atokiau, pastatoma tvora, išklojamos plytelės (be jokių ten gulsčiukų ir per didelių lyginimų), medžiai sunešami atgal. Kadangi bambukas, kol atkeliauja iki Lietuvos, turbūt paauksuojamas, tai kad įtilpt į mažesnę sąmatą, teko panaudot metalinius stulpus su betoniniu pamatu, maumedžio skersinukus ir pušines lentas. Dabar tie medžiai, kurie auga šalčiui atspariuose vazonuose, turi savo nuolatinę vietą visus metus. Senai taip reikėjo padaryt, bet tik šiemet "priėjo rankos".
1.jpg
2.jpg
3.jpg
Post Reply